Autor: Blic

Novi Sad
18.05.2016.
10:28 > 12:31
Spens i "Stan" moraće da plate ukupno 16,5 miliona dinara bivšim radnicima i da ih zaposle za stalno.
  • Studirao s Žarkom

    21.05.2016 00:04
    Nadam se da će šteta na Spensu biti nadoknađena od novca bivšeg direktora, koji je štetu i napravio.Po zakonu, službenik koji napravi štetu, vraća je oštećenom preduzeću, do poslednjeg dinara.
  • Privatnik

    19.05.2016 15:12
    Motka
    Vaš problem je lako rešiv gospodine:dajte otakaz i idite iz tog JP gde su uslovi rada teški,male plate i gde se otima!
    Evo odmah dolazim da radim umesto Vas, zatvoriću moju malu preduzetničku radnju istog momenta! A Vi možete otvoriti nešto privatno, da vidite koliko mesečno otima poreska uprava, koliko košta zakup lokala, roba, radnici itd, a kako teško naplaćujete sopstvena potraživanja!A
    tek kamate i kazne za slučaj kašnjenja u plaćanju!
    Godišnji odmor ćete sanjati, bolovanje nećete otvarati,jubilarnu nagradu Vam niko neće dati, seminar i paketić za dete platićete o svom trošku.Prekovremeni rad se podrazumeva,a ne plaća!
    Nemate sindikat.Za slučaj da Vas otpuste nećete imati luksuz da udjete u firmu i odsedite sedam dana.Neće Vas obezbedjenje pustiti, a ako ste sam svoj gazda bankrot plaćate iz lične imovine
    Dobro nam došli u stvarni svet!
  • dr

    19.05.2016 12:27
    grrrr
    dobro je da su ga geniji tipa Micina i Balaca podgli...((((((((...akademske i intelektualne a nadasve sposobne "gtromade#
  • Motka

    18.05.2016 23:43
    Privatnik
    Svi napali javna preduzeca.A ja se dobro secam kad u njih i nisu bas trcali jer uvek je bilo"sa ljudima je tesko raditi".Sad kad nema posla uzimaj,otimaj od radnika koji su u tim preduzecima 30 i vise godina.Komentari, da ko udje u Javno preduzece ne izlazi do penzije.Nije tacno.Primera radi, u JGSP-u za kratko vreme je dosta vozaca ,programera i ostalih radnika napustilo preduzece.Pa ljudi idu ka boljem, jer posao koji oni rade nije dovoljno placen.To sto su stranke ucinile da Javna preduzeca budu na losem glasu, ucestvujes i ti.Samim izlaskom na Izbore i glasanje za partije iz 90-setih mogu da smatram da si izasao i glasao za njih, zbog posla ili si lud.
  • sindikat

    18.05.2016 20:09
    30 000 ml
    to je nista parking servis novi sad duzan radnicima 30 000 miliona za topli obrok i regres po radniku 130 000 hiljada din jos sps preti u firmi pa da ih i za to tuzimo ima da bude sto miliona odstete
  • Anonimus

    18.05.2016 19:31
    Slučajno....
    Naravno da ovde ništa nije slučajno. Kao niko nije primetio da su ostali na poslu 7 dana nakon isteka ugovora. To je smišljeno da se zaobidje zabrana zapošljavanja. Da je neko drugi tako uradio, obezbedjenje bi ih izbacilo napolje. Ovakav metod "zapošljavanja" su prvo smislili u Informatici, a posle se proširio na sve gradske firme.
  • zaposleni

    18.05.2016 18:43
    nesposobno rukovodstvo
    Radnicima kasne plate ,sve su manje i manje ,Spens ima manje zaposlenih nego sto je predvidjeno cisto da se zna....nas biser Novog Sada se gasi a za direktore i rukovodstvo dolaze sve gori i gori stranacki nesposobnjakovici koji unistavaju i guraju u ambis firmu koja hrani 1000 dusa
    Bajici ,Rajkovi,Sukici,Barjaktarevici,Siske ,Sukici i ostale anomalije ovog drustva unistise firmu ...
    HOCE LI NEKO ODGOVARATI NAJZAD!!!!
  • Ajloz

    18.05.2016 18:30
    Da, da
    Svi zaposleni u jkp Stanu su trebali tužiti gradonačelnika koji se samo švćka i zanosi u krivinu. Elem ko će da plati tim ljudima 2 plate iz 2013godine,četiri plate iz 2015!Gore navedeni je sve znao, postavio koalicionog pijanog direktora Novosadjani plaćaju usluge a, di su naše plate..? I onda u krug, u krug, u krug. Kakav je to duševni bol kada mesecima ideš na posao a, platu ne primaš!? Platićemo mi, sitna raja kroz kojekakva zaduženja a, neko se samo u ovom propalom gradu keri, bogati, bahati, i krije iza........
  • jo

    18.05.2016 17:45
    Greska
    niki@gmail.com
    Grešiš zemljače.Da im daš platu 10000 niko ne bi dao otkaz garantujem.Ko se jednom dočepa državne firme taj odatle izlazi samo u penziju ili na groblje.Usput ovo je momački odradjeno od strane spensa i tih " spasilaca" .Svi se prave blesavi nedelju dana i svima dobro.Zato i treba sve te firme razbucati ko dete igračku da se ne sastave.Svi pravac biro bez nadoknade i onda konkurs.Svim " zaposlenim " kod države staž treba deliti na pola pa nek rade do 90-te za državu.Uzmeš sa gomile koliko ti treba love a onda trabunjaš unucima kako si to svojim rukama zaradio
  • Ivan

    18.05.2016 17:18
    Ligaši
    Izbrojte samo koliko je svojih rođaka zapolio Dušan Bajić, direktor Čankove Lige? Ni broja im se ne zna? I još se čovek, bez srama kandidovao za gradonačelnika?
  • DJOKICA

    18.05.2016 15:09
    Lepo si to smislio Perice, da te sa državnog posla niko oterati ne može.Posle 45 godina. uzmeš lepu otpremninu i pravac lepa penzijica.
    A Novosadjani tvoj lep i udoban život bez stresa, finansiraju doživotno.
  • PORESKI OBVEZNIK

    18.05.2016 15:04
    Šta znači to "Ako osoba još sedam dana nakon isteka ugovora DOLAZI NA POSAO, automatski MORA da se zaposli na neodredjeno"!!!???
    Na koji način TA OSOBA može još sedam dana da dolazi na posao nakon isteka ugovora?Ko joj je to OMOGUĆIO da udje na SPENS i odsedi sedam dana!? Šta je ta osoba RADILA tih sedam dana?
    Znači li to da svaki zaposleni državni uposlenik na odredjeno vreme nakon isteka ugovora treba da udje i dolazi još sedam dana i niko mu ništa ne može!? Zašto imaju portire i obezbedjenje ,nego da spreče ulazak takvih lica koja hoće da dolaze još sedam dana na posao iako ih niko ne zove da rade!
    A vi Novosadjani plaćajte sve to kroz uvećane račune javnih preduzeća!
    I naravno, odgovornih NEMA. I oni računaju na svojih sedam dana ako slučajno dobiju otkaze!
  • /

    18.05.2016 14:30
    /
    a u tim firmama neko radi? nisam znao
  • zarko

    18.05.2016 14:04
    narodni poslanik
    Pa kako to da se desi Ž.Mićinu vrsnom pravniku, narodnom poslaniku, perjanici novosadskog SNS-a? Čovek se razume u pravo, ima "bogato"pravničko iskustvo Zato je nagrađen novim direktorskim mestom u drugom JP.Užas!!!
  • PERICA

    18.05.2016 13:46
    PLUS ZA SUDOVE
    Ovo je kap vode u moru što se tiče ne zakonitih otkaza. Da inspekcija radi svoj posao kako treba do sudova ništa od ovoga nebi ni stiglo.što se iče poslodavaca lepo bi bilo sada kaznti odgovorne za podrivanje ugleda preduzeća.
  • Nikola

    18.05.2016 13:27
    niki@gmail.com
    Pa neka smanje plate i eto resili su problem pa ce oni sami otici!
  • DRŽAVNI POSAO

    18.05.2016 12:56
    Kad vas jednom država Srbija zaposli, otpuštanja nema!
    PLaćaj mali privatni sektore poreze i puni budžet za sve njih! I za plate otpuštenih i neotpuštenih i za one koji otpuštaju i za one koji će tek biti otpušteni! Naravno bruto plate, da im obezbediš i zaradiš i sigurnu veliku penziju u starosti i bolesti. Za sve njih. A tebi ostatak, ako ga bude.
    Iz ove zemlje treba da se isele svi koji nemaju primanja sa budžeta. Jer su gradjani drugog po svemu...
  • DonJuan

    18.05.2016 12:47
    Ne placaju Stan i Spens nego svi mi, jer su to javna preduzeca.
  • novosadjanka

    18.05.2016 12:40
    evo sad će i INFORMATIKA ............. di su naši novci???????? eto tu su, deo
  • Moguće

    18.05.2016 12:39
    "Ej, ajd' da te otpustim, pa me posle dobiješ na sudu - pa podelimo?"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna